Voorwaarden


Onze huur bob yaks
Onze prijzen
Onze locaties
Reserveren
Algemene voorwaarden verhuur van producten en levering van diensten door www.bobyakhuren.nl.

 1. Ophalen en retourneren alleen op afspraak;
 2. De gehuurde producten worden in dezelfde staat geretourneerd;
 3. Eventuele schade, ontstaan tussen het moment van ophalen en retourneren is voor risico van de huurder, ook als die buiten zijn schuld is ontstaan, bijvoorbeeld tijdens de vliegreis of door diefstal.
 4. Er wordt een borg gevraagd per product. De hoogte van de borg is bij de productomschrijving aangegeven. Zonder borg worden de producten niet meegegeven.
 5. De huurperiode wordt gerekend vanaf de dag dat dit product wordt opgehaald tot en met de dag dat deze geretourneerd wordt;
 6. De huur wordt achteraf met de borg verrekend;
 7. Op geen enkele manier kan www.wiel-rent.nl aansprakelijk gesteld worden voor materiële schade aan uw eigendommen, dan wel immateriële schade.
 8. Bij het totaal verloren gaan van het product wordt per product de borg volledig ingehouden. Bij de meeste producten volstaat dit om de schade te dekken. Dit geldt echter niet voor de tijdritwielen (eigen risico van €650), tijdritfietsen (eigen risico van €1500), bob yaks (eigen risico van €300) en racefietsen (eigen risico van €1000).


Specifiek ten aanzien van de tijdritfietsen geldende algemene voorwaarden:

 1. Ten aanzien van de hierboven onder 4. vermelde voorwaarde geldt dat deze tevens betrekking heeft op lekke tubes. Voor een lekke tube zal €50,00 in rekening gebracht worden.
 2. De huurder verklaart akkoord te gaan met richtlijnen omtrent het gebruik van de tijdritfiets gedurende de verhuurtermijn:
  • De tijdritfiets mag niet langdurig aan de zon worden blootgesteld. Dit omwille van de uiterst gevoelige carbonwielen die hun stevigheid snel zouden verliezen.
  • Carbonwielen mogen niet langdurig met opgepompte tubes in een gesloten auto worden geplaatst, omwille van dezelfde reden als hierboven aangehaald, alsook om de kwaliteit van de tubes te garanderen.
  • De wielen moeten zo veel mogelijk binnen de meegeleverde wielzakken worden bewaard, om de tube zo hard mogelijk te houden, wat zorgt voor een lagere rolweerstand.
  • Bandendruk op de tubes wordt gemaximeerd op 9 bar.
  • Beide tubes mogen enkel worden opgepompt door middel van het meegeleverde ventiel-verlengstukje.
  • Met de meegeleverde wielen mag in géén geval op rollen worden gefietst! Mocht je toch met andere wielen op de rollen willen rijden, houdt er dan rekening mee dat je NOOIT met carbon remblokken op aluminium velgranden remt. Dat is voldoende om bij het vervolgens remmen op carbon velgen, de wielen total loss te remmen, of daarmee een belangrijk begin te maken.
  • Training met bovenstaande wielen moet zich beperken tot het afstellen van de versnellingen en het juiste gevoel krijgen. Tevens dient zich dit gebruik te beperken tot goed geasfalteerde wegen. Alle lekke tubes worden immers, zoals reeds vermeld, op het eind van de verhuurtermijn doorgerekend.
  • De fiets dient proper geretourneerd te worden. Indien dit niet het geval is zal €15,00 aan schoonmaakkosten in rekening gebracht worden.